Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder? Dat is een relevante vraag als u uw huis wilt laten schilderen. Maar het antwoord is helaas wat lastiger.

Lang verhaal kort: het ligt aan een aantal factoren. Hieronder leg ik dat uit. Neem gewoon even contact op met Schildersbedrijf Best en we maken graag een offerte op maat voor u.


Waar zijn de schilderkosten van afhankelijk?

De kosten van schilderwerk zijn afhankelijk van een aantal variabelen:

  • Hoe gedetailleerd is het schilderwerk?
  • Is het binnenschilderwerk, buitenschilderwerk of beide?
  • Hoeveel vierkante meter moet er worden geschilderd?
  • Is het verfwerk of spuitwerk?
  • Welke verf moeten we inkopen?
  • Is de ondergrond al schilderklaar?

Hieronder licht ik dit toe.


Hoe gedetailleerd is het schilderwerk?

Eén van de zaken waar we naar kijken is hoe gedetailleerd het schilderwerk moet zijn. U kunt zich voorstellen dat grote oppervlakken zoals wanden, plafonds en muren sneller geschilderd kunnen worden dan kleinere onderdelen zoals knopjes, hoekjes etc.


Is het binnenschilderwerk of buitenschilderwerk?

Binnen schilderen is weer anders dan buiten schilderen. Binnenschilderwerk (muren, plafonds, deuren, trap) gaat vooral over het uiterlijk. Buitenschilderwerk (kozijnen, deuren, schutting, schuur) ook wel, maar je schildert toch vooral ook voor bescherming van het hout tegen weersomstandigheden.

Je hebt te maken met andere oppervlakken en ander soort verf. Ook kun je buiten niet schilderen als het weer het niet toelaat. Zelf niet als je een winterschilder bent.


Hoeveel vierkante meter moet er worden geschilderd?

Dit is niet ingewikkeld. Meer vierkante meters betekent niet altijd meer werk, maar wel meer verf :)


Is het verfwerk of spuitwerk?

Gewoon verven kost weer meer tijd dan airless latex spuiten.


Welke verf moeten we inkopen?

De kwaliteit van de verf is ook van invloed op de prijs. Zelf werken wij met goede kwaliteit verf zoals Sikkens en Sigma. Daar betaal je wel iets meer voor, maar het gaat langer mee en geeft een beter resultaat.


Is de ondergrond al schilderklaar?

Als de ondergrond al klaar is scheelt dat in de kosten. Als we eerst nog veel gaten moeten vullen of houtrot moeten repareren kost dat natuurlijk meer aan tijd en materiaal.


Vrijblijvende offerte

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er allerlei factoren die van invloed zijn op de prijs van het schilderwerk. Vandaar dat we niet direct kunnen zeggen wat het schilderen gaat kosten. Hoe graag we dat ook zouden doen. Maar we komen graag bij u langs. Dan hebben we zo gezien wat er moet gebeuren en kunnen we ook snel een vrijblijvende offerte aanbieden.


Contact

Wilt u wat laten schilderen en weten wat het gaat kosten? Neem gewoon eens contact met ons op. We komen graag langs voor het geven van advies en het maken van een offerte.

U kunt bellen naar 06 - 2415 8830.