Winterschilder Best, Oirschot, Eindhoven en Son en Breugel

U heeft vast wel eens gehoord van de winterschilder. Maar wat is dat nu eigenlijk? Om het korte antwoord te geven: een winterschilder is gewoon een schilder die in de winter werkt.

In de wintermaanden werk ik zelf ook als winterschilder in de regio Best, Oirschot, Eindhoven en Son en Breugel.


Waar komt het begrip winterschilder vandaan?

Vroeger was het lastig om in de wintermaanden een schilder te vinden. Het weer werkt dan niet goed mee en dan is het moeilijker om kwalitatief goed schilderwerk te leveren.

Een schilder die desondanks toch schilderde werd dan een winterschilder genoemd.


Goedkoper schilderwerk

Het grote voordeel voor u is dat winterschilders meestal goedkoper zijn. In de wintermaanden is het voor schilders moeilijker om werk te vinden en dus zijn de tarieven lager.

Het prijsverschil kan soms wel oplopen tot 30%. Dus als u geen haast heeft of maar een beperkt budget voor schilderwerk, dan loont het de moeite om te wachten tot het winter is.


Voor en nadelen van de winterschilder

De voordelen van een winterschilder zijn duidelijk. U bent meestal minder geld kwijt en vaak eerder aan de beurt als een schildersbedrijf het niet zo druk heeft.

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Als de agenda van schilders bijna vol zit zullen ze niet snel geneigd zijn om kortingen te geven. Dan heeft u voor niets gewacht.


Het weer speelt altijd een rol

Ook bij winterschilders speelt het weer een rol. U moet er rekening mee houden dat het project soms toch langer kan duren. Op sommige dagen is schilderen echt niet mogelijk, bijvoorbeeld als het sneeuwt.

Daarnaast kunt u pech hebben dat het onverwacht gaat sneeuwen, regenen of vriezen en het schilderwerk moet worden overgedaan.


Contact

Bent u op zoek naar een winterschilder in Best, Oirschot, Eindhoven of Son en Breugel? Neem gewoon eens contact met ons op.

U kunt bellen naar 06 - 2415 8830.